Actona Group accelererer mod fordobling med opkøbet af den polske møbelproducent SITS

Som led i koncernens vækststrategi opkøber Actona Group nu endnu en stærk spiller på det europæiske polstermarked.

Det er mindre end et halvt år siden, at Actona Group, som er ejet af Lars Larsen Group, opkøbte polsterfabrikanten Theca med fabrikker i Litauen.

Allerede nu er Actona Group klar til yderligere ekspansion gennem opkøb af virksomheden SITS, der har hovedkontor samt fabrikker i og omkring Brodnica i det nordlige Polen. Dermed tager Actona Group endnu et stort skridt i retningen af en konsolidering af det europæiske B2B-marked for polstermøbler.

”Det er ingen hemmelighed, at vi har sat barren højt med vores finansielle målsætning om at fordoble vores forretning inden for en kort årrække,” udtaler CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen, og fortsætter:

”En central del af vores strategi er derfor målrettede opkøb, og SITS kan tilføre gruppen stærke kompetencer og nye vækstmuligheder, som komplementerer vores eksisterende forretning og fremtidige vækstplaner,” siger han.

Svensk familieforetagende med bred tilstedeværelse

SITS, der blev grundlagt som et familieejet firma af svenske Erik og Marianne Näsström i 1993, er producent og leverandør af polstermøbler til det europæiske marked.

Virksomheden har i dag omkring 2.000 medarbejdere og er til stede via forskellige forhandlere i en lang række europæiske lande, herunder Danmark. Sofaer, lænestole og sovesofaer udgør kernen af produktporteføljen hos den polske polsterproducent.

”Med købet af SITS får vi styrket vores polster-division markant, ligesom vi får mulighed for at skabe en lang række synergier på tværs af gruppen i form af mere effektiv produktion, bedre sourcing af materialer, udvidede salgskanaler og øget kapacitet,” lyder det fra Jimmi Mortensen.

”Familien er meget glade for at have fundet et nyt hjem til SITS, der har de samme værdier for medarbejderværdsættelse og ordentlighed. Vi takker alle vores kollegaer, kunder og leverandører for 30 år sammen og ser frem til at følge udviklingen af SITS som en del af Actona Group. Vi er overbeviste om, at dette vil gavne begge virksomheder og blive en stor succes,” udtaler grundlægger af SITS, Erik Näsström.

Handlen forventes godkendt af konkurrencemyndighederne i løbet af de kommende måneder, hvorefter den træder endegyldigt i kraft.

Om Actona Group

Actona Group med hovedkontor i Holstebro er en del af Lars Larsen Group og er producent og B2B-forhandler af møbler til kunder i mere end 90 lande. Virksomheden beskæftiger ca. 2.300 ansatte og omsatte for DKK 2,4 mia. i seneste regnskabsår. Med opkøbene af Theca og SITS er koncernen allerede godt på vej mod målsætningen fra forretningsstrategien, ”Sustainable Business”, som blev formuleret i 2021: En omsætning på over 4 mia. og en bundlinje på 500 mio. kr. i 2025.