Actona Group køber Theca

Kort tid efter et historisk rekordregnskab og annoncering af ny ambitiøs vækststrategi kan Actona Group nu offentliggøre opkøb af Theca. Lars Larsen Group styrker dermed sin position indenfor møbelpolstring markant.

Actona Group, der er en del af Lars Larsen Group, har netop introduceret sin nye ambitiøse vækststrategi ”Sustainable Business”.

Et af de centrale fokusområder er en styrkelse af positionen indenfor møbelpolstring, som er et af 3 forretningsområder. Styrkelsen skal ske igennem en kombination af organisk vækst med afsæt i de nuværende fabrikker i Ukraine og Kina og gennem målrettede opkøb primært i Nord- og Østeuropa.

Med opkøbet af Theca tager Actona Group et stort skridt i den rigtige retning ved at skabe en stærk polster-division med en forventet milliardomsætning.

Theca producerer blandt andet sofaer og lænestole og har egne polsterfabrikker i Litauen og i Hviderusland, hvor der ugentligt produceres mere end 3.500 ordrer.

”Opkøbet af Theca er det første i en række af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovations- og produktionskompetence samt skalere vores kapacitet betragteligt. Vi satser aktivt på at styrke os indenfor polstermarkedet,” siger CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen, og fortsætter:

”Polster er en af de største produktgrupper indenfor møbler, og derfor betyder det meget for os, at vi konstant bliver større både gennem opkøb og organisk vækst.”

Store muligheder

Theca er grundlagt af Claus Svenningsen, der fortsætter i virksomheden og bliver ansvarlig for den nye polster-division under Actona Group.

”Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads og for at stå i spidsen for den samlede polster-division, som rummer et kæmpe potentiale. Theca har altid været en dygtig produktionsvirksomhed med stolte håndværksmæssige traditioner, og dette kombineres nu med Actona Groups stærke kunde- og markedsforståelse,” siger Claus Svenningsen.

Han har indtil nu ejet en tredjedel af Theca, mens henholdsvis Dansk Ejerkapital (tidl. Industri Udvikling) og LTP Group ligeledes har haft hver en tredjedel af ejerskabet, der overgår 100 procent til Actona Group, når handlen er på plads.

Inden da skal aftalen godkendes af konkurrencemyndighederne, og alle parter håber, at det sker hurtigst muligt.

Actona Group har netop offentliggjort nøgletal for FY21, der viser en omsætning på 2,4 mia. DKK, mens Theca i seneste regnskabsår omsatte for ca. 0,5 mia. DKK.