Actona Groups køb af Theca godkendt af konkurrencestyrelsen

I oktober 2021 annoncerede Actona Group købet af Theca, og nu er købet godkendt. Theca er derfor nu officielt en del af Actona Group.

Købet styrker Actona Groups position på polstermarkedet, og er et strategisk vigtigt skridt i virksomhedens ambitiøse vækststrategi ”Sustainable Business”.

Konsolidering af markedet og aktiviteter
Det er et modent marked, hvor der fortsat er en række udfordringer i forsyningskæden, som er blevet forstærket gennem de seneste 18 måneder.

”Vi ser en mulighed for at konsolidere polstermarkedet i Actona Group. Samtidigt betyder købet af Theca, at vi får tilføjet kompetencer og kapacitet, og at der kan skabes synergieffekt på tværs af fabrikkerne. Etableringen af en samlet polsterdivision med en omsætning på mere end 1 milliard kroner - som skal fordobles i strategiperioden - åbner for nye muligheder. Vi kommer til at kunne servicere en bred kundeportefølje og dække bredere og bedre i polsterkategorien hos vores kunder”, siger CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen.

Vigtig styrkelse af polsterområdet
Claus Svenningsen, CEO for Theca, er fra dags dato ansvarlig for den nye samlede polsterdivision og indtræder i Actona Groups ledergruppe.

”Actona Group kommer til at stå meget stærkt på polstermarkedet, og jeg ser frem til at arbejde med Actona Groups eksisterende polsterfabrikker og skabe synergi med Thecas fabrikker i Østeuropa. At vi har en stærk og bredtfavnende polsterdivision giver mange muligheder, og jeg ser frem til at udvikle området yderligere”, siger Claus Svenningsen.

Sammen mod nye mål
I Actona Groups ambitiøse vækststrategi er der stort fokus på at skabe en stærkere og mere bæredygtig forretning. Derfor er opkøbet og styrkelsen af polsterkategorien et strategisk vigtigt skridt, som ikke alene skaber en større og mere fokuseret forretning men også en forretning, som aktivt tager ansvar for at udvikle mere fremtidsorienterede løsninger og bæredygtige produkter.

I forhold til at skabe mere bæredygtige produkter er et af de første fokusområder det træ, der bruges i produktionen. Træ er og bliver et vigtigt materiale i produktionen af polstermøbler. Derfor er ét af Actona Groups mål udelukkende at bruge FSC-certificeret træ i egen produktion fra 2025. Ved at følge de højeste branchestandarder er Actona Group med til at sikre ansvarlig skovdrift – nu og i fremtiden. Allerede primo 2022 vil sofaer produceret på alle gruppens egne europæiske fabrikker være fuldt FSC-certificerede.

”Sammen fortsætter vi den bæredygtige rejse, og vi glæder os til, at alle vores fabrikker udelukkende bruger træ, der er FSC-certificeret”, udtaler Jimmi Mortensen.

Theca vil stadig have hovedkontor i Risskov, og de ansatte vil fortsat have deres daglige gang der. Der vil heller ikke blive ændret i salgsorganisationerne, da Theca og Actona vil blive solgt som to forskellige brands med hver deres salgsorganisation bag sig. Flexlux, som er Thecas velkendte brand, fortsætter ligeledes som et selvstændigt brand.

For yderligere spørgsmål kan Jimmi Mortensen, CEO for Actona Group, kontaktes på 40 64 75 45