Bæredygtighedspris til ScanCom International A/S

Den danske havemøbelproducent ScanCom har høstet international anerkendelse for sit fokus på miljø og bæredygtighed i produktionen.

Som dansker kan man slappe af i haven med ekstra god samvittighed, hvis man er blandt de mange kunder, der har købt havemøbler produceret af danske ScanCom.

Ved den nyligt afholdte prisuddeling, Responsible Business Awards, hvor virksomheder med særlig fokus på miljø og bæredygtighed blev hædret, fik ScanCom således overrakt prisen for Best Environmental Sustainability Program.

Prisen blev givet både for virksomhedens arbejde med miljømæssige udfordringer og arbejdet med at sikre bedre forhold for Scancoms medarbejdere.

“Som global leder indenfor design og produktion af udendørsmøbler er det meget vigtigt for os, at vi konstant hæver overliggeren for, hvordan vi håndterer vores forretning i overensstemmelse med vores motto og princip ’Doing Business the Right Way’. En pris som denne bekræfter os i, at det er den eneste rigtige måde at drive vores forretning på,” siger administrerende direktør for ScanCom Gruppen, Stig Maasbøl.

Laver plastikaffald til møbler

Prisen er særligt knyttet til ScanComs arbejde med at genbruge plastik til at fremstille udendørsmøbler af høj kvalitet.

ScanCom har således arbejdet aktivt med at genbruge plastik både fra industri og private borgere og på den måde give brugt plastik en værdi, der gør, at materialerne bliver indsamlet i stedet for at ende i naturen eller i havet.

Møblerne bliver solgt under materiale navnene DuraOcean eller DuraLand, alt efter om der er tale om plastik indsamlet på land eller på strande, og det er vigtigt for ScanCom, at virksomheden både kan være en del af at løse et miljømæssigt problem og samtidig lave et produkt, som lever op til de krav, moderne forbrugere stiller.

”Det her er bare et aspekt af vores arbejde med miljømæssigt bæredygtig anskaffelse af råmaterialer. Vi arbejder kontinuerligt på at tilføje flere genbrugte materialer, der tager os videre på vores bæredygtighedsrejse her hos ScanCom. Senest med projektet Social Plastic, der kombinerer bekæmpelse af miljømæssige og sociale udfordringer, siger Stig Maasbøl.

Om prisen

Sedex’s Responsible Business Awards forsøger at sætte fokus på bæredygtighedsprogrammer, og anerkender organisationer, der gør en ekstra indsats.

Om Sedex

Sedex er en af verdens førende medlemsorganisationer for etisk forretningsdrift og samarbejder med virksomheder om at forbedre arbejdsvilkår og forhold i globale forsyningskæder. Organisationen opererer i 180 lande med 60.000 medlemmer fra forskellige industrier.

Sedex leverer en online platform, værktøjer og services der hjælper virksomheder med at operere ansvarligt og bæredygtigt, samt at beskytte medarbejdere og at indkøbe etisk.

Om ScanCom:

ScanCom International A/S, der er 100% ejet af Lars Larsen Gruppen, har i de seneste år vokset sig til at være en dominerende aktør i det globale marked for design, udvikling og ansvarlig produktion af udendørsmøbler.

Virksomheden beskræftiger mere end 5.000 medarbejdere, primært på virksomhedens egne fabrikker og faciliteter i Brasilien, Indonesien og Vietnam. Salgsaktiviteter foretages primært fra egne kontorer og afdelinger i Europa, USA og Asien, mens der kan findes globale udstillingsfaciliteter for kollektioner i Saigon, Vietnam, Palma, Spanien, og i Chatham, Storbritannien.

Yderligere information (på engelsk) kan findes på www.scancom.net og www.lifestylegarden.com.