Bestyrelsesformand Jacob Brunsborg fylder 50

Når Jacob Brunsborg torsdag den 26. maj kan fejre 50-års fødselsdag, kan han samtidig se tilbage på snart tre år som bestyrelsesformand for Lars Larsen Group.

Jacob Brunsborg blev bestyrelsesformand for Lars Larsen Group i juni 2019, kort før JYSK-grundlægger Lars Larsen gik bort. Herefter fulgte nogle uforudsigelige år præget af globale kriser.

”Det er jo tre år, som er nemme at dissekere,” siger Jacob Brunsborg. ”For tingene har ikke bare kørt snorlige eller været ’business as usual’. Først var der corona, som satte hele verden på den anden ende. Nu har vi smidt mundbindet, men skal så forholde os til en krig og de konsekvenser, det har for blandt andet vores medarbejdere ude i Europa. Og det har hele holdet klaret fantastisk i forhold til at være omstillingsparate, ansvarlige og donere og hjælpe dér, hvor vi kan.”

Trods de udefrakommende udfordringer har Lars Larsen Group haft betydelig fremgang i årene med Jacob Brunsborg som formand. I seneste regnskabsår satte JYSK, som står for den største del af indtjeningen i koncernen, igen ny rekord med en samlet indtjening på 4,5 mia. kr. før skat. Det samlede resultat før skat for Lars Larsen Group nåede 6,5 mia. kr., hvilket var en fremgang på 55 procent fra året før.

Også den nye strategiske retning for investering, som Jacob Brunsborg har været med til at formgive og søsætte, har båret frugt. Investeringerne i værdipapirer, ejendomme, grøn energi mv. gav i sidste regnskabsår et overskud på 1,5 mia. kr., hvilket var 1,1 mia. kr. mere end året før.

Fundamentet for fremtiden

Ifølge Jacob Brunsborg bliver hans fokus som bestyrelsesformand i de kommende år ikke meget anderledes, end det har været hidtil. Hans tanker går primært på at sikre et godt fundament for fremtiden, både for koncernen og den næste generation af ejere.

”JYSK, som er vores primære brand, er en stor, solid virksomhed og Lars Larsen Group har udviklet sig til at være en koncernfunktion for selskaberne, som fungerer rigtig godt, så det er ikke et sted, hvor jeg skal blande mig. Jeg er mere optaget af at tænke fremad,” lyder det fra Jacob Brunsborg.

”Min søster og jeg har tilsammen fire børn, som allerede er blevet medejere af virksomheden. Og selvom vi pjatter lidt med, at jeg nu er blevet ’rektor på ungeakademiet’, så har vi jo faktisk sat nogle processer i gang, der skal uddanne de unge mennesker og give dem noget ballast til at blive gode ejere i fremtiden. De er ikke tvunget til at arbejde i virksomheden, men de er tvunget til at eje den og til at tage det ansvar, der følger med. Lige præcis den del fylder meget for mig,” fortæller Jacob Brunsborg.

Noget, der til gengæld fylder væsentligt mindre hos Jacob Brunsborg, er hans 50-års fødselsdag, som han ikke anser for nogen særlig milepæl.

”Jeg er egentlig ligeglad med, om jeg bliver 50 eller 49 eller 51. Jeg glæder mig bare altid til dét, der ligger forude. Og det er egentlig lidt sjovt, for jeg har aldrig været specielt vild med overraskelser. Og det, der kommer, ved man jo ikke hvad er, så det er altid lidt en overraskelse,” siger Jacob Brunsborg.

Om Jacob Brunsborg

 • Født 26. maj 1972 i Aalborg. Søn af Lars Kristinus Larsen og Kristine Brunsborg.
 • Bosat i Sejs-Svejbæk ved Silkeborg med hustruen Helle Brunsborg. Sammen har de børnene Christian og Christine Birk Brunsborg.

Uddannelse

 • Uddannet akademiøkonom.
 • Værnepligtig ved Dronningens Livregiment.
 • Student fra Silkeborg Handelsskole.

Karriere

 • Fra juni 2019: Bestyrelsesformand i Lars Larsen Group.
 • 2006-2019: Forretningsudviklingsansvarlig i Lars Larsen Group (tidligere JYSK Holding) samt iværksætter og professionelt bestyrelsesmedlem.
 • 2006-2013: Brand Director i JYSK.
 • 1999-2006: Indkøbsdirektør i JYSK.
 • 1997-1999: Indkøber/Produktchef i JYSK.
 • 1995-1997: Assistent i indkøbsafdelingen i JYSK.
 • 1993-1995: Elev i JYSK på Grenåvej i Aarhus.