Efter flot overskud: SengeSpecialisten skifter navn til SENG

SengeSpecialisten kan i dag præsentere både et flot overskud og et nyt navn.

SENG.

Sådan kommer der fremover til at stå på facaden af SengeSpecialistens butikker.

Både på de 31 butikker i Danmark og på de 20 svenske butikker, som blev en del af virksomheden, da SengeSpecialisten i juli 2021 opkøbte den svenske kæde Sängjätten.

”I forbindelse med overtagelsen af Sängjätten var det en del af aftalen, at logoet på de svenske butikker skulle ændres. Derfor kiggede vi ind i, om vi kunne finde et nyt navn og logo til alle vores butikker på tværs af lande, og her faldt valget altså på SENG. Det beskriver helt kort essensen af, hvad virksomheden handler om, og det er nemmere at huske og udtale, specielt i udlandet,” siger CEO, Martin Amstrup Bang.

De første svenske butikker bliver allerede i december i år ombygget, og alle bliver rebrandet med SENG på facaden.

Målet er, at også kædens danske butikker skal hedde SENG inden udgangen af 2022.

Godt resultat

Beslutningen om at ændre navn og logo kommer i kølvandet på et godt år for SengeSpecialisten, der i regnskabsåret 2020/21 vækstede med 8 procent og nåede en omsætning på 218 millioner kroner for den danske del af virksomheden.

EBIT-resultatet blev ligeledes forbedret til 19,9 millioner kroner.

”Det er et resultat, som vi er tilfredse med. 2020/21 var et turbulent år grundet coronapandemien og den lange nedlukning, som selvfølgelig også påvirkede os. Medarbejderne har imidlertid ydet en kæmpe indsats, som er grunden til, at vi er kommet så godt igennem,” siger Martin Amstrup Bang.

Større online fokus

I forhold til det nye regnskabsår har SengeSpecialisten allerede gennemført en større investering i form af opkøbet af den danske online retailer Sengetid.dk, som Martin Amstrup Bang ser frem til at arbejde med.

”Noget af det gode ved at være en del af Lars Larsen Group, er, at vi som virksomhed kan få lov til at gennemføre de investeringer, der skal til, for at vækste. Her er jeg utrolig glad for, at vi har kunnet købe Sengetid. Både fordi virksomheden i sig selv har et stort internationalt vækstpotentiale, men også fordi vi som mere traditionel retailer med fysiske butikker kan lære meget af den måde, Sengetid er blevet drevet på,” siger Martin Amstrup Bang.