Fortsat fremgang i ILVA

Med et EBIT-resultat på 100 millioner kroner fortsætter ILVA fremgangen.

Med en omsætning på 1,7 milliarder kroner og et EBIT-resultat på 100 millioner er der fremgang både på toplinjen og bundlinjen i ILVA, der dermed fortsætter den meget positive udvikling, som har kendetegnet virksomheden de seneste tre år.

”Det er første gang, siden ILVA og IDdesign blev lagt sammen i 2009, at selskabet opnår et positivt resultat af driften, og det skyldes blandt andet, at vi tog nogle hårde, men nødvendige beslutninger, da ILVA og Idémøbler blev lagt sammen til én kæde i 2019,” siger CEO Rami Jensen, der blev CEO for virksomheden i 2018.

Han er stolt over medarbejderne i ILVA, der har størstedelen af æren for, at virksomheden nu har sorte tal på bundlinjen.

”Vi har været gennem nogle store ændringer, men der er virkelig blevet leveret en fornem indsats af alle medarbejdere. Vi har været dygtige til at optimere vores processer, så vi har fået de ønskede synergier ud af sammenlægningen, og samtidig er vi blevet langt mere digitale og mere agile. Det har givet kunderne endnu bedre oplevelser med ILVA,” siger Rami Jensen.

Kigger mod Sverige

Han understreger, at ILVA, ligesom andre virksomheder indenfor branchen, har nydt godt af, at mange danskere har haft ekstra fokus på hjemmet under corona-pandemien, men samtidig har ILVA også været udfordret af de mange restriktioner.

”I forbindelse med at mange danskere har ønsket at opgradere hjemmet, er vi blevet belønnet for vores gode sortiment og stærke priser, men det har bestemt været en udfordring, at vores butikker var lukket i en lang periode. Specielt for de største ILVA-butikker, som var lukket i 10 uger i vinteren/foråret,” siger Rami Jensen.

Han er ikke i tvivl om, at der stadig er vækstmuligheder i Danmark, men han kigger også mod den anden side af Øresund, hvor ILVA ønsker at åbne flere butikker i det kommende år.

”Den 31. august åbnede vi vores anden butik i Sverige, og begge vores svenske butikker performer godt. Derfor er vi også på udkig efter nye lejemål i den sydlige del af Sverige, så vi kan åbne endnu flere butikker,” siger Rami Jensen.