Historisk resultat i Actona Group A/S og stor bonus til medarbejderne

Medarbejderne i Actona belønnes med 24.000 kroner hver efter nyt rekordår.

Der er grund til smil hos CEO i Actona Group A/S, Jimmi Mortensen, der i sit første år som CEO sammen med sit team leverer et rekordresultat med en omsætning på 2,43 milliarder kroner og et EBIT-resultat på 271,4 millioner kroner (11,2%). 

Det er en indtjeningsvækst på mere end 60% og 100 millioner mere på bundlinjen end i finansåret 20-21, som også var et rekordår. 

”Actona er en fantastisk global virksomhed med dedikerede kollegaer, som har formået at balancere imellem udbud og efterspørgsel. Det er grunden til, at vi har formået at fortsætte væksten i et år, der på mange fronter har været præget af corona-pandemien. Vi har konstant skullet omstille os og finde nye løsninger i et meget dynamisk marked. Det ses tydeligt indenfor alle forretningsområder og i særdeleshed på vores onlineforretning, som er vækstet med omkring 70 procent,” fortæller Jimmi Mortensen. 

”Det kan lyde simpelt. Men i et år, som det vi har været igennem, har det været utrolig vigtigt, at vi har sikret en stærk forsyningskæde og været i stand til at levere til vores kunder. Det er vi samlet lykkedes med grundet vores strategiske fokus og dygtige kompetente team,” fortsætter han.

Stor bonus

Jimmi Mortensen fremhæver alle medarbejderne i Actona for deres flotte indsats.

”Det er medarbejderne, der skaber resultaterne. Også i Actona. Derfor er jeg glad for, at vi har kunnet udbetale en ekstraordinært stor bonus henover regnskabsåret, så alle fuldtidsmedarbejdere, som har været ansat i hele regnskabsåret, har fået 24.000 kroner i bonus. Det beløb er ens, uanset om man er ansat på lager eller i administrationen,” fortæller Jimmi Mortensen.

Nye mål

Han håber, at der også i de kommende år skal udbetales bonus til medarbejderne på grundlag af gode resultater.

”Actona er en 40 år gammel virksomhed med stærke værdier og ejerskab. Vi har været igennem en utrolig flot udvikling, hvor vi allerede i begyndelsen af 2020 justerede vores strategiske fokus i forhold til de muligheder og begrænsninger, som vi møder på tværs af markeder. Der er således fortsat områder, hvor vi skal tage yderligere markedsandele på det globale marked, hvis vi skal nå vores finansielle målsætning om at fordoble vores forretning. Det er særligt Europa og Asien, hvor vi blandt andet skal deltage i konsolidering på polstermarkedet, forstærke vores BTB E-commerce, så vi kan fortsætte væksten på det område. Og så skal vi fortsat stræbe efter at være best in class indenfor traditionel trading,” siger Jimmi Mortensen.

”Når vi kommer i mål med det, er jeg ikke i tvivl om, at vi ser ind i endnu et godt resultat,” fortsætter han.