Lars Larsen Group sælger Garia til verdens største producent af golf- og utilitybiler

Den danske producent af golf- og utilitybiler, Garia A/S, er blevet solgt til amerikanske Club Car LLC, der ser store muligheder for yderligere vækst gennem Garia.

Siden 2006 har Garia været ejet af Lars Larsen Group, men det er snart slut.

Gruppen har nemlig takket ja til et købstilbud fra amerikanske Club Car LLC, der er den førende producent af golf- og utilitybiler.

”Alle, der har fulgt med i udviklingen i Garia, ved, at det har været en udfordrende rejse. Men efter en hård start har vi haft tocifrede vækstrater siden 2014, og i dag er Garia ikke bare en profitabel virksomhed, men også Danmarks største bilproducent – nogensinde. Derfor er det også lidt vemodigt at sælge Garia netop nu. Men vi skal være gode købmænd, og tilbuddet fra Club Car, er det helt rigtige for både Lars Larsen Group og Garia. Club Car giver Garia mulighed for at flytte sig til det næste niveau og er på lang sigt den rigtige ejer,” siger bestyrelsesformand i Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg.

En global succes
Det nuværende lederteam i Garia har da også fokuseret på at gøre Garia til en global succes - senest med opkøbet af den polske konkurrent, Melex, i efteråret 2021.

”I dag har Garia fabrikker i Viborg og i Polen, hvorfra der produceres og eksporteres til hele verden. Det strategiske opkøb af Melex giver store synergier ved egenproduktion af komponenter og har bidraget signifikant til den positive bundlinje, vi ser i dag. Derfor er det også en stor del af grunden til, at Club Car ser Garia som en god og fremsynet investering,” udtaler administrerende direktør for Garia, Jakob V. Holstein.

Velkommen i familien
Udover de synergier, som Garia kan tilføre, besidder den danske bilproducent dyb specialistviden, som har høj værdi for den amerikanske køber.

”Garia er især stærke på det europæiske street-legal-marked, hvor vi besidder specialistviden om typegodkendelser, samt på det amerikanske high-end marked for golf- og fritidskøretøjer, hvor vi indtager en unik position med speciallavede produkter og en golfbil udviklet i samarbejde med Mercedes-Benz. Jeg har personligt investeret utrolig meget tid i at udvikle Garia, og vores ejere i Lars Larsen Group har ydet en uundværlig og vedholdende støtte hele vejen. Derfor glæder jeg mig over, at den oprindelige idé og vision nu får lov at nå endnu længere ud i verden gennem Club Car,” fortæller Anders Lynge, Creative Director i og grundlægger af Garia.

Og det er præcis, hvad der kommer til at ske, lyder meldingen fra den amerikanske køber, der ser frem til at tilføje Garias produkter til sortimentet.

"Vi har stor respekt for Garia og Melex, som designer og bygger nogle af de mest imponerende elektriske køretøjer i verden inden for golf og utility, og vi glæder os til at byde deres teams velkommen i Club Car-familien," siger direktør for Club Car, Mark Wagner.

Handlen forventes endeligt gennemført i løbet af andet kvartal 2022.

Garia har forskudt regnskabsår (1/9-31/8) og indeværende regnskabstal er derfor ikke tilgængelige.

www.garia.com / www.gariautility.com / www.melex.com.pl

Om Garia:
Garia blev grundlagt i 2005 af Anders Lynge ud fra en vision om at skabe et paradigmeskifte inden for golf- og fritidskøretøjer og producere verdens første premiumkøretøjer inden for de forskellige segmenter.

Med næsten ti års erfaring fra markedet for elektriske luksuskøretøjer, begav Garia sig i 2014 ud på en helt ny rejse med Garia Utility. Et kompakt, elektrisk køretøj som kombinerer pålidelighed, ergonomi og zero emission med komfort, funktionalitet og formfuldendt design.

Garia har siden 2006 været ejet af Lars Larsen Group. Virksomheden har hovedkontor og produktion i Danmark, samt et salgskontor i USA.

Læs mere om Garia på www.garia.com og gariautility.com

Om Melex:
Melex blev grundlagt i Mielec i Polen i 1970, som en producent af elektriske golfbiler og letvægts utilitykøretøjer.

Melex producerer mere end 100 forskellige modeller, så der er en Melex-model til næsten ethvert niche-segment af utilitymarkedet. Køretøjerne kan klare fra 250 kg og op til 1,6 tons belastning.

Læs mere om Melex på www.melex.com.pl