ScanCom holder fast i den bæredygtige udvikling

Møbelkoncernen ScanCom International A/S har i det seneste regnskabsår opnået flot anerkendelse indenfor bæredygtighed.

Til trods for at coronapandemien har påvirket regnskabsåret med nedlukkede fabrikker i årets sidste to måneder, er det lykkedes ScanCom at opretholde en omsætning på 1,3 milliarder kroner og forbedre EBIT-resultat fra 3,6 til 9,3 millioner kroner.

”Det har været – og er – en svær tid for primært vores produktionsenheder i Vietnam, Brasilien og Indonesien, da disse lande er hårdt ramt af pandemien. Det er også utilfredsstillende, når vi ikke er i stand til at levere de aftalte mængder til vores kunder, selv om det skyldes faktorer uden for vores kontrol,” siger koncerndirektør i ScanCom, Stig Maasbøl og fortsætter:

”Til gengæld er jeg glad for, at vi gennem hele pandemien har kunnet betale løn til vores medarbejdere trods den omfattende lockdown, og for den støtte, vi i den forbindelse har fået fra vores ejere i Lars Larsen Group.”

Fornem anerkendelse

Regnskabsåret blev afsluttet sammenfaldende med en fornem anerkendelse af ScanComs forretningsmodel og CSR-strategi med navnet, Doing Business The Right Way, der blandt andet indeholder et ambitiøst fokus på genanvendelse af egne og andres restprodukter og -materialer.

Stig Maasbøl modtog således HKH Kronprins Frederiks Business Excellence Award i kategorien Green Solutions som anerkendelse for ScanComs indsats indenfor grønne løsninger med fokus på de kommercielle muligheder indenfor nye koncepter med udgangspunkt i genanvendelse af plastaffald fra land og vand.

”Det handler selvfølgelig om bæredygtighed og om, at vi alle skal bidrage. Men det er vigtigt at understrege, at det også kommercielt skal være en ansvarlig forretningsmodel,” siger Stig Maasbøl.

Realistiske udsigter

Han er ikke i tvivl om, at ScanCom står foran en positiv udvikling på trods af en udfordrende begyndelse på indeværende regnskabsår med fortsatte fabriksnedlukninger og restriktioner, som vil påvirke indtjeningen.

Derfor holder ScanCom også fast i strategien om at investere i øget produktionskapacitet i Vietnam.

”I markedet er der stort fokus på at skaffe kapacitet i øjeblikket, og derfor oplever vi et ekstra stort pres på forsyningskæderne netop nu. Men grundlæggende vil der på lang sigt være større og større behov for virksomheder, der udvikler innovative og bæredygtige løsninger indenfor udendørsmøbler, der samtidigt produceres på en ansvarlig måde,” siger Stig Maasbøl.

For yderligere information kontakt venligst:

Group CEO, Stig Maasbøl (+45 23234770), [email protected]

Om virksomheden:

ScanCom International A/S, som indgår 100% i Lars Larsen Group, er i de senere år blevet en af de dominerende aktører på det globale marked indenfor design, udvikling og ansvarlig produktion af udendørsmøbler.

Selskabet beskæftiger på verdensplan mere end 4.500 medarbejdere, som primært er ansatte på virksomhedens egne fabrikker i henholdsvis Brasilien, Indonesien og Vietnam. Salget drives udfra egne kontorer i Europa, USA og Asien, mens der findes globale showrooms i henholdsvis Saigon, Vietnam og Palma, Spanien, hvor kollektioner udvikles i nært samarbejde med nøglekunder.

Se mere på www.scancom.net og www.lifestylegarden.com