Selected Car Group og Solid Leasing fusionerer: Skaber Danmarks største leasing- og investeringsgruppe for premiumbiler

Leasing- og investeringsselskaberne Selected Car Group og Solid Leasing tager nu et afgørende skridt mod en ledende position på markedet ved at fusionere bilparkerne under brandet, Selected Car Group.

Med fusionen bliver Selected Car Group Danmarks største selskab for leasing af premiumbiler og investering i specialbiler.

Fusionen mellem selskaberne sikrer en fælles bilpark i milliardklassen med flere end 5.000 kontrakter og skaber samtidig en massiv tilstedeværelse med filialer over det meste af landet.

”Samarbejdet mellem Selected Car Group og Solid Leasing er helt oplagt, da begge ejerkoncerner er styret af ordentlighed og det gode købmandskab”, lyder det fra Torben Østergaard-Nielsen, ejer af Selected Car Group.

”Matchet mellem vores aktiviteter i bilbranchen er perfekt både i ambitioner og mentalitet og udgør et ideelt fundament for den fremtidige vækst,” fortsætter han.

Fusionen er et strategisk træk, da det kræver en høj volumen og et stabilt flow af kunder at sikre en effektiv organisation, der kan håndtere de komplekse finansieringsløsninger, compliance og kundeservice. Med den fælles flåde opnår det fusionerede Selected Car Group en kritisk masse af kontrakter, hvilket er afgørende for at konsolidere og udvikle de eksisterende kompetencer.

”Ved at fusionere selskaberne kan Selected Car Group indtage en stærk position i markedet. Vi ser derfor frem til at bringe de synergier i spil, der skal være med til at videreudvikle forretningen,” udtaler bestyrelsesformand i Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg.

Konsolidering styrker investeringsmuligheder

Fusionen betyder i praksis, at administration og knowhow konsolideres, samtidig med at de to bilhuses kontorer og showrooms fortsætter uændret under det fælles Selected Car Group-brand.

Alle eksisterende kontrakter og kundeforhold fortsætter også upåvirket af fusionen.

Foruden en leasingforretning i vækst er interessen for puljeinvesteringer i eksklusive biler kraftigt stigende, da den unikke investeringsform har vist sig kontinuerligt at levere gode afkast til investorerne.

”Mange investorer bliver tiltrukket af det sociale aspekt i investeringsfællesskabet med andre bilentusiaster,” udtaler stifter og direktør i Solid Leasing, Mads Lysdahl Simonsen, og fortsætter:

”Ved at kombinere de eksisterende investeringsaktiviteter får vi mulighed for at tiltrække endnu flere internationale investorer, og dermed kan vi vækste hurtigere, end vi ellers havde forudset,” siger han.

Stærke kommercielle kræfter bag ejerskabet

Selected Car Group, med hovedsæde i Middelfart, er ejet af holdingselskabet Selfinvest. Bag selskabet står Torben Østergaard-Nielsen, som med Selected Car Group har skabt en forretningsmodel, der kombinerer leasing- og investeringsaktiviteter i samme regi. Forretningen ligger i naturlig forlængelse af Torben Østergaard-Nielsens store passion for biler, der også har resulteret i en af Europas fineste bilsamlinger i Selected Car Collection.

Solid Leasings majoritetsejer er Lars Larsen Group, som i 2017 købte 70 procent af Silkeborg-virksomheden af Mads Lysdahl Simonsen, der stiftede Solid Leasing i 2016. Lige siden har virksomheden haft foden på speederen med årlige vækstrater på 60-100 procent.

Når fusionen er gennemført, vil ejerskabet af det nye Selected Car Group være fordelt 50/50 mellem Selfinvest og Lars Larsen Group. Mads Lysdahl Simonsen købes ud som ejer, men fortsætter i virksomheden. Bestyrelsesformand for det nye, samlede leasing- og investeringshus bliver Mikkel Hammershøj, som også er direktør i Selfinvest.

”Der foregår en generel konsolidering i leasingmarkedet, som vi forudser, kommer til at blive mere udtalt over de kommende år,” udtaler Mikkel Hammershøj, og fortsætter:

”Så når vi står i en situation, hvor begge selskaber er bundsolide på økonomien, og vores ejere kan finde fælles fodslag, er det en oplagt chance for at sikre os en ledende position i markedet. Når vi konsoliderer ejerskab og brand under én fane og en fælles vision om kundeservice og godt købmandskab, giver det en muskel, som tillader os at tænke nogle rigtig interessante tanker for den fremtidige vækst og udvikling af bilgruppen,” siger Mikkel Hammershøj.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse.